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Subject:  Classification – Hot blast stoves 

    

Question:  
Are hot blast stoves, which heat incoming cold air to a blast furnace by a regenerative process, 
covered by the exclusion in Article 1 paragraph 2 (k)? 

  

Answer:  Yes, they are excluded. 
 
Reason: While recuperators and hot blast stoves operate in different ways, the first heating 
incoming cold air by heat exchange with another hot gas and the second by the firing of an 
alternative heat source, they can be considered similar for the purposes of exclusion under this 
article. Those hot blast stoves should be included under Article 1 paragraph 2 (k). 
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