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Subject:  Conformity assessment – Notified body in function of the modules 

    

Question:  
If a manufacturer chooses to apply module B for the design phase, in combination with another 
module for the production phase, does the manufacturer have to choose the same notified body 
for the design and production modules? 

  

Answer:   
No. 
 
As requested by modules B (EU-Type examination –production type or design type) (Annex III, 
points 6 and 7 of the corresponding modules), the examination certificate shall annex a list of the 
relevant parts of the technical documentation and any other relevant information, which allow the 
requirements of the production modules to be applied. 
 
The number to be affixed to the pressure equipment is the number of the body involved at the 
production control phase (Article 19 paragraph 4). 
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