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Subject:  Miscellaneous – Material recognised as being safe to use 

    

Question:  
What does “material recognised as being safe to use before 29 November 1999” in Article 15, first 
paragraph mean? 

  

Answer:  Recognised as being safe to use means a material: 
 
- with well-known characteristics, and 
- with a well-established history of safe use in the pressure equipment field. 
 
To be approved under Article 15, such a material must fulfil the relevant essential safety 
requirements of Annex I. 
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