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Subject:  Miscellaneous – Information required by a Member State 

    

Question:  

Article 5, paragraph 3 of the Pressure Equipment Directive allows Member States to require the 
information for pressure equipment described in Annex 1 sections 3.3 and 3.4 to be provided in 
the language of the country in which the equipment or assembly reaches the final user.  
 
If so required, does this impose the task of translating on the manufacturer? 
 

  

Answer:  The PED allows Member States to require translation and consequently to take restrictive 
measures if this requirement is not fulfilled. Manufacturers, distributors and importers should be 
aware of this requirement. 
 
If the national legislation requires the translation, it has to be fulfilled. When the equipment is not 
made available on the market in the Member State of the final user, the person introducing the 
equipment in the linguistic area (e.g. the importer, the distributor, the manufacturer of an assembly 
including such equipment) must ensure the requirement is fulfilled. 
 
For pressure equipment specifically manufactured for a defined end user, which is subject to 
contract between the supplier and user, they can also contractually agree who shall do the 
translation(s) taking into account the national law. 
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