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Directive reference:  Article 1 § 3.1 - 97/23 EC    

      

      

    

  Adopted by CLAP:  25/03/1999  

    

Subject:  Scope – Storage capacity 

    

Question:  Are the intermediate storage capacities installed along the fluid pipelines covered by the directive? 

  

Answer:   
YES, the intermediate storage capacities installed along the fluid pipelines are covered by the 
directive, the exclusion of article 1 § 3.1 does not apply. 
 
NOTE : The storage capacities of the peak-shaving, of which the pressure is lower than 0,5 bar, 
are not covered by the directive. 
 
 
Modifications compared to the previous adopted version : Editorial correction on 2004-09-16. 
 

 

 


